Image
Image
Image

Tillagning

På Bullerbyn tillagas maten av Lovisa, som är även utbildad barnskötare i vår egen ”Restaurang Và gott” 

Den färdiga maten sätts inte bara fram på bordet, utan barnen är med i hela processen från leverans av råvarorna till dess att alla härliga dofter börjar sprida sig på Bullerbyn och vi till slut kan sätta oss ner och tillsammans njuta av den goda maten.

Lovisa försöker även att tänka på att i stor utsträckning beställa kravmärkta och närproducerade livsmedel.

Vissa dagar lagar Lovisa vegetarisk mat.

Ronaldos bread

Allt vårt bröd får vi levererat från ”Ronaldos bread” som är ett litet lokalt bageri som bakar surdegsbröd av till stor del närproducerade ekologiska råvaror i en ångpuffande stenugn.

Kockdag - minikockar

De äldsta barnen får också prova på att vara kockar för en dag. Barnet har på sin ”kockdag” bestämt vad som skall serveras. Iförd kockmössa och förkläde får därefter ”minikocken” laga dagens mat tillsammans med Lovisa. Stolt serverar den sedan sina kompisar maten.

Lovisa arbetar även i barngruppen, vilket gör att barnen känner sig lika trygga med henne som med någon av oss andra.

Övriga mål

Bortsett från lunch serveras barnen även frukost och mellanmål varje dag. På förmiddagen har vi även en fruktstund.